Vi använder cookies
Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att förbättra din surfupplevelse på vår webbplats, för att visa dig personligt innehåll och riktade annonser, för att analysera vår webbplatstrafik och för att förstå var våra besökare kommer ifrån. För att ta reda på mer, läs vår cookiepolicy och integritetspolicy.
Genom att välja 'Jag godkänner' godkänner du vår användning av kakor och annan spårningsteknik.
  

Du är här: Veckans fråga » Tidigare omröstningar » Vecka 38 - år 2015
Mat från grunden

Lagar Du riktig mat från grunden?

 Ja, alltid38,4 %  
 3-4 gånger i veckan35,5 %  
 1-2 gånger i veckan15,9 %  
 Aldrig8,7 %  
Totalt har 138 personer röstat.

Kommentarer

Rufus
2015-09-21 11:23 !
Det blir mer och mer fuskmat på marknaden för att tjäna pengar. Men bättre kontroll också, så orden Äkta osv får inte finnas utan grund snart. Bra! Försöker stödja eldsjälar som producerar Äkta varor så gott det går. Bor på landet, så på sommaren blomstrar landsbygden av varor från egna odlingar osv Ha en bra vecka!
Just Me
2015-09-21 15:06 !
Lagar nästan uteslutande mat från grunden med svenska och lokala varor i den mån det går att få tag i. Fuskar ibland med halvfabrikat.
Just Me
Raderad
2015-09-21 18:00 !
Jag lagar aldrig mat från grunden. Lagar i stort sett aldrig mat, värmer i princip bara upp hel-, och halvfabrikat. Detta p.g.a sjukdom, men även som frisk blev det en del halvfabrikat eftersom jag inte tycker om att laga mat. Det är ett nödvändigt ont för mig.
Raderad
2015-09-21 20:39 !
Bra Leona. Samma här, inte p g a sjukdom. Men tycker inte om att laga mat.  Det var när barnen var små. Inte att jag tyckte om det men du förstår nog.  
Raderad
2015-09-22 09:26 !
Leona Mysan ligger mig närmast för tillfället.
Köper nästan enbart färdigmat inte på grund av sjukdom utan av ren bekvämlighet.
På vårt hemköp i Guldheden Göteborg säljs färdigmat från K´als som är fantastisk.
Visserligen en aning dyrt 55-60 kronor per portion.
Det gå inte att äta upp ett paket åt gången du måste dela på det och då blir det 2 flugor i en Smäll.
Har gjort Mycke mat från grunden i många år Men idag är det SomSagt färdigmat som gäller.
Naturligtvis steker jag Ägg//Fläsk mm så lite hemlagat blir det trotts allt.

  
010
2015-09-22 11:12 !

Jag är intresserad av naturvetenskap och kemi och att laga mat och experimentera med olika smaker är en del av kemin så därför blir det ofta mat från grunden bara för att det är roligt att experimentera med smaker. Sen så blir det en del färdigmat ibland då jag inte hinner annat men den maten är ofta smaklös och tråkig då den ska passa alla så jag kryddar ofta om den.

Skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag
Raderad
2015-09-23 09:52 !
Någon skrev att färdigmaten är smaklös och det håller jag inte alls med om.
För ett antal år sedan kan jag hålla med om det men inte idag.
Idag är det så poppis med färdigmat att ingen vågar slarva med ingredienser och smak.

Hoppas även Våra Gamla får ta del av den goda färdigmaten för där har dom ofta egna kök som fixar till maten för våra Pensionärer.

Dagfords Lasagne (Fryst) är underbar pröva den om ni inte redan har gjort det.
I måndags var jag nere på Coop Avenyn och köpte deras färdigmat.
Dels har dom salladsbar men oxå helt färdig mat.
Köpte Gulasch som var så otroligt god.
Varje dag finns Lax och Två rätter till som varierar dag från dag.
Du betalar 59 kr och plockar till dig så mycket du bara vill.

Jag experimenterar inte med maten jag skall äta i någon större utsträckning.
Låter J*A Jobbigt och Omständligt försöker istället bli Mätt och Njuta av Maten.

Salt och Peppar är det enda jag tillsätter Om det behövs ?


Vänligen    Hello Goodbye    Peace  
Raderad
2015-09-25 09:30 !
Det är av maten vi får vår energi . Den borde varken innehålla gifter eller processad livsmedel med dålig näring. Det borde inte bara handla om hur den smakar i munnen den lilla tiden man äter utan även av hur  kroppen mår efter vi ätit. Jag tänker främst på alla sjukdomar som är relaterade till dålig mat som kostar människoliv och samhället enorma summor med pengar. Jag lagar alltid min mat själv från grunden och oftast storkok att frysa in. Billigt nyttigt och framför allt ! man vet vad som är i :)  
010
2015-09-25 12:42 !
#Chili-kungen
Skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag
Raderad
2015-09-25 14:31 !
  Chili-Kungen  

Ditt inlägg är Genialt och exakt så är det.
Maten borde inte innehålla varken det ena eller det andra.
Och hur skall jag kunna stoppa det.
Storkok är otroligt kul speciellt när jag Rullar KÖTTBULLAR á 796 åt gången.
Mina händer är Glödheta och Stekpannorna tre (3) stycken steker så spisen Bränner Ihop.
Ibland har "dom" till-och-med ringt Brandkåren.

Vänligen  Peace  Hello Goodbay 
Raderad
2015-09-27 09:45 !
Hahaha :) 
Har du hittat ett inlägg med olämpligt matrial - tryck på ! efter datumet.
Det går endast att kommentera veckans fråga!